The Petroleum Wives' Club

Kildeintroduksjon

En annerledes innfallsvinkel til oljehistorien.

The Petroleum Wives’ club (PWC) ble stiftet i Stavanger i 1970 av tre amerikanske kvinner. Målet med foreningen var å hjelpe oljearbeiderens koner, som ofte var hjemmeværende, med å finne seg til rette i Norge og å bidra til integrering mellom innflytterne og den norske befolkningen. Foreningen eksisterer fremdeles, men er i dag åpen for alle og har skiftet navn til People who connect.

I kildeutdragene under kan du lese to utgaver av PWCs nyhetsbrev som kom ut en gang i måneden. Den første er fra bare noen måneder etter oppstarten, mens det andre er fra 1978 da foreningen hadde vært virksomme i 8 år og oljeindustrien i Norge hadde kommet godt i gang.

I nyhetsbrevene kan du lese om alle aktivitetene og tiltakene foreningen drev og samtidig få et inntrykk av hvordan Stavanger forandret seg fra en norsk fiskerby til en internasjonal oljeby.

Foto: SAST, PA 1547 - Petroleum Wives Club, X/Xa/L0004: Newsletter, 1995-1997, s. upaginert

Kilden

Tittel: The Petroleum Wives club, newsletter nr. 4 og 94
Datering: 1971/1978
Opphav: The Petroleum Wives club, Stavanger
Hentet fra: SAST, PA 1547 - Petroleum Wives Club, X/Xa/L0001: Newsletter, 1970-1978
Rettigheter: CC BY-NC

Mer informasjon om kilden

[Kilden er oversatt fra engelsk. Kilden kan leses i originalversjon på engelsk lenger ned på siden.]

The Petroleum Wives' Club, nyhetsbrev nummer 4
13. januar 1971.

The Petroleum Wives’ Club ønsker følgende nye medlemmer velkommen til vår raskt voksende klubb. De som har blitt med oss ​​i løpet av den siste måneden er Sylvia Beard, Pat Cullen, Bonnie Kelly, Wanda Rawalt, Toni Riddle, Nadia Rolls, Joanne Skarpness, Nina Tjomsland. Fra et begynnende medlemstall på 29 i september, har klubben vår nå vokst til totalt 69 betalende medlemmer, hvorav 10 har flyttet.

Et kjært farvel til Lillian Taylor (I.M.C.), som flytter til USA og til Abbie Dean (Dowell Schlumberger) som skal på et midlertidig oppdrag på Madagaskar.

Nok en takk til Jean Schwasnick for den flotte jobben hun gjorde med å arrangerte programmet for vårt desember-møte. Også en takk til gjestene som sang og til klubbens medlemmer som deltok.

Julemiddagen, folkedansen og lotteriet viste seg å være en stor suksess. Vinnerne av lotteriet var DORI DENDY, kalkunen; MIKE WILLIAMS, julestjernen; SALLY HOEDMAKER, vinen, og PIET HOEDMAKER vant en bok om Norge.

En spesiell takk til Nevelyn Montgomery som donerte kalkunen til lotteriet og til Kari Peck for boken.

Vårt program for januar vil være pedagogisk. Sally Hoedmaker vil gi en bokanmeldelse på en tidløs norsk historisk roman satt til det 14. århundre. Boken er KRISTIN LAVRANSDATTER av Nobelprisvinneren fra 1928, Sigrid Undset.

Valentine Card Party (Bridge eller Canasta) vil bli avholdt onsdag 10. februar kl. 10:00 til 2:30 p.m. Lett lunsj vil bli servert. […].

Strikkekurs for norske gensere vil begynne etter januarmøtet. Instruktørene vil være Beverly Flahr og Pat Haun. Dato og sted vil bli slått opp på oppslagstavla.

SPORT

Kom igjen hokey-fans. Sesogen er langt fra over. Nå er tiden da de virkelig trenger støtte fra heiende tilskuere. Stillingen per i dag er som følger:

SENIOR A           JUNIOR               SMÅGUTT          LILLEPUTT
Siddis 6 p.           Viking 10 p.          Siddis 6 p.           Jarl 8 p.
Viking 6 p.           Jarl 6 p.                Viking 6 p.           Siddis 6 p.
Jarl 2 p.               Siddis 3 p.            Jarl 0 p.               Viking 4 p.

[…]

TIL SALGS

Phillips strykejern 220, nesten ny - Strykebrett - ski støvler til gutter, størrelse 34 - 2 bærbare garderobeskap - 3 guttesykler, som nye. Ring Lillian Taylor, […].

Amerikanske skoskøyter for kvinner, hvite, størrelse 8 ½, ring […] Toodie.

Kanadiske HOCKEY SKØYTER til gutter, størrelse 12, norsk 29 eller 30. Som nye. […]

STRØJOBBER

Vindusvask, vedstabling, bilvask, flytting av møbler, snømåking. MIKE JUSTICE ønsker å jobbe. […]

BARNEPASS

Tracy Justice (15 år) Sunde Hageby, […].
Glynnis Williams (15 år) Auklend, […]
Sherry Flahr (15 år) Stokka, […].
Shelly Flahr (13 ½ år) Stokka […].
Mike Justice (14 år) Sunde Hageby, […].
Donna Reynolds (17 år) Egenes, […].
Penny Morrison (14 år) Kvernevik,[…].

PÅ SYKEHUS

Mange av oss fikk muligheten til å møte Iverson-barna mens de var hjemme over julen. De har siden reist tilbake til skolen i Sveits, slik så mange av de andre har. Men kort tid etter ramlet Tammy Iverson i skibakken og er nå på sykehuset hvor hun vil måtte være i 14 dager. I de kommende 10 ukene må hun gå med gips på det ene benet. Noen kort fra vennene hennes her kan muntre henne opp litt og få tiden til å gå. Her er adressen: TAMMY IVERSON, Den amerikanske skolen i Sveits, c / o Hotel Laudinella, St. Moritz, BAB, Sveits.

Den 4. januar fødte Bergunn Kvanvik en frisk jentebaby på 4138 gram. En lillesøster for Unn Irene. Gratulerer Bergunn og Steinar. Steinar er ansatt ved B.J. Service N.V.

Vi er lei for å høre at skøyter på fjellet ikke gikk så bra for Marge Boyd. For noen dager siden falt hun og brakk ankelen, og vil måtte gå med gips i 6 uker. Vi ønsker deg god bedring, Marge, og håper du ikke har skøytene til salgs.

KIRKE

Tiden for engelsktalende søndagsskoleklasser, holdt hver søndag morgen, har blitt endret. Den nye tiden er fra 9.30 til kl. 10.00. De holdes i kjelleren til Metodistkirken - Vaisenshusgata 7.

[...]

The Petroleum Wives' Club, nyhetsbrev nummer 94.
Stavanger, oktober, 1978

THE PETROLEUM WIVES' CLUBs generalforsamling vil bli avholdt onsdag 18. oktober på FOLKETS HUS, Ny Olavskl. 16 (ved siden av Pelle kafeteria, nær Folketeateret). Sosialt samvær fra 9:30 til 10:10, med et kort påfølgende møte. Registrering av gjester og eventuelle endringer av adresser eller telefonnummer ved skjer ved medlemsbordet. Vennligst les protokollen, beskjedene og notisene som blir hengt opp på oppslagstavlen. Det vil også bli hengt opp noen av de nye norske trafikkreglene. Barnepass er tilgjengelig på St. Svithun, i Dronningens gt. fra kl. 9.00 til 12.00.

PROGRAM

VISNING AV HØSTMOTEN: Vi presenterer en motevisning med moter fra "Casmir" og pels fra Olav Jensen. Du kan glede deg til å se hva som er nytt for høsten.

******

P.W.C.-styrets beskjeder og kommentarer:

September-møtet var en spennende tid for mange, og overveldende for andre. Man fikk sjansen til å gni albuer med over 250 andre kvinner, for å melde seg på en eller flere av de 40 + kursene som tilbys, eller å registrere seg for å bli innlemmet i årboken for 1978-79 sammen med 526 andre!

Mr. Rune Tonning, ONS Oil Show Director, overrasket oss med en kjekk og sårt tiltrengt klubbe, med innskripsjonen - "Til PWC med takknemlighet. Offshore Nordsjøen 1978." I tillegg hadde han en mappe med Stavangerbilder for hver av kvinnene som hjalp til!

Joan Henriksens rundet av morgenen med sin beskrivelse av The International Summer School i Oslo, hvor hun deltok med et PWC-stipend. Hun inspirerte mange til mer målrettede språkstudier mens de drømte om: "Neste sommer ... kanskje jeg kan reise på et slik eventyr?"

På styrets møte ble det avslørt at flere personer, for det meste nye medlemmer, ikke fikk den velkommen og hjelpen på generalforsamlingen som de trengte, og som vi ønsker å gi. Det har vært lenge siden siden vi har hatt ett oppmøte så stort som i september, og vi var ikke forberedt. Vi håper hver og en av dere vil undersøke område-kaffene, interessegruppene, og kursene som dere kan bli med på når som helst for å møte mennesker i titall, i stedet for i femtitalls.

For generalforsamlingen, 18. oktober, forbered deg på å komme tidlig nok til å finne Folkets Hus, få den etterlengtede 1978-79 årboken, kjøpe lotteribilletter, melde deg på som karnevalhjelp og til den lokal turen etc., før du skal finne deg et ønsket sete for en dobbel motevisning!

Dixie Cody, president.

******

Medlemskap:

[...] Medlemskapet - startet med 187+ 255 fornyelser + 85 nye medlemmer, som gir oss totalt et medlemskap på 527.

Medlemskapet på 527 består av følgende nasjonaliteter:

Amerikansk 377                Norsk 27              Belgisk 2
Britisk 59                           Kanadisk 24         Australsk 4
Skotsk 5                            Italiensk 1            Tyrkisk 1
Irsk 1                                 Portugisisk 1        Colombiansk 2
Fransk 10                          Trinidadisk 2        Spansk 2
Tysk 3                                Uruguayansk 1    Østerriksk 1
Nederlandsk 3                   Japansk 1

Totalt-527

Antall barn i hver aldersgruppe (ca.):
Førskole 137
Barnehage og barneskole 295
Tenåringer 125
Ungdom 86

Totalt - 563

OMRÅDE-KAFFE

[...]

Stavanger område-kaffe: - Mandag 6. november, kl. 11:00 hjemme hos Edna Schanche, [...]. Vennligst RSVP enten du kommer eller ikke. Denne invitasjonen er utvidet til damer på hotellene.

Denne områdegruppen skal ha en førjuls kakeutveksling i desember. Den eksakte datoen er ennå ikke satt, men begynn bakingen nå.

Sandnes område-kaffe: 25. oktober hjemme hos Marge Sneed [...]. Donna Mitcha har tilbudt å passe på små barn i Sandnes-området på dagen for neste område-kaffe. [...] Donna vil også gjerne høre fra alle som er interessert i å danne en barnevaktgruppe i området.

Stokka område-kaffe: - Onsdag 1. november i Estela Koenigs hjem [...], fra kl. 10:00.

******

[...]

FINANSIERING: [...].

Lotteri: En stor gratulasjon til Grace Black - vår lotterivinner i september. Hun er nå den heldige eieren av et håndbrodert klede donert av Hjørdis Johnsen. Hold utkikk etter oktoberlotteri-bordet før forretningsmøtet den 18. Denne måneden kommer vi til å ha 4 eller 5 STORE vinnere!

Loppemarked: Vær oppmerksom på disse datoene og klokkeslettene: Torsdag, 19. oktober er oppsettdagen. Hvis du har noe å donere til PWC, ta det med, enten det er klær eller "lopper", på denne dagen mellom kl. 10.00 og 14.00. Fredag, 20. oktober fra 9:30 til 3:00 er salgsdagen vår. Vi ses på St. Svithun denne dagen!

******

SE HER ALLE SAMMEN! HALLOWEEN KARNEVAL ER PÅ GANG!

Merk kalenderen din med datoen, lørdag 28. oktober klokka 16:00 til 20:00, og stedet, KUPPELLHALLEN, BJERGSTED PARK, like ved Tasta gata. Parkering er utenfor portene.

I år vil spøkelseshuset, diskoen og tegnefilmene være i ROGALAND BYGGTJENESTE, som ligger til venstre for Kuppelhallen.[…].

SPØKELSESHUS: Barn, ta en dødsreise gjennom denne fantastiske produksjonen, (voksne får lov til å rusle eller løpe, alt etter omstendighetene). Dracula, Frankenstein, Varulv og Rat Man, pluss andre forferdelige severdigheter som vil få håret til å reise seg på hodet […]. Vi trenger fortsatt frivillige til å bake grusomme kaker og godteri. Hvis du kan hjelpe, ring Liz Langley [...]

DISKO: Diskoen er under ledelse av Sarah Dvoracek, og vil bli større og bedre, og kan forbli åpent til 9:00 p.m. for å gi hekser og arbeidere en sjanse til å slappe av. Iskrem vil være tilgjengelig.

TEGNEFILM-avdelingen viser filmer hvert 30. minutt, fra klokken 16:15. (unntatt 17:45). Det blir to forskjellige forestillinger. Vennligst bruk sideinngangen til byggesenteret.

DEN STORE HALLEN: Mange gamle favoritter kommer tilbake: Apple Bobbing, Bingo, Good Ship Lollipop, Cake Walk, Nail Drive og mye annet. Noen nye innovasjoner som Football Toss og Monster Sponge Throw vil være der. For voksne i år vil det være bokbod, plantebod, White Elephant Booth, Gourmet Clubs junk Food Booth og Nordsjølotteriet. (Og barn - du kan få en mulighet til å kaste en våt svamp på din favorittlærer!)

[...]

KJØKKENENET vil servere deg deilig mat. Grillet oksekjøtt i brød med slaw til 15 kr., pai eller kake til 3 kr., og kaffe og brus til 2 kr. - et helt måltid for 20 kr. - en godt tilbud! Imidlertid har vi fortsatt 16 briskets som må lages. Vi håper flere folk som kan lage mat eller kanskje noen som er villige til å lage litt ekstra. Ikke vær redd - oppskrift, kjøtt og ingredienser leveres. Vi er glade for å se at vi har rikelig med kaker, men vi mangler fortsatt 18 paier! Flere hjelpere på karnevalsdagen vil gjøre arbeidsskiftene kortere. Registreringslister vil finnes på oktober-møtet – og for folk som skal lage paier og kaker, vil bokser bli utdelt. [...].

KARNIVALSLOTTERI: Mange superpremier vill bli utloddet på karnevalet - alle donert av lokale kjøpmenn. Billetter vil være tilgjengelig på neste møte. Winge reisebyrå, Stavanger, har donert en billet til en heldig vinner som får bli med på en PWC-tur til Istanbul i januar neste år. Trekninger vil bli gjort hele kvelden.

KOSTYMEPARADEEN vil finne sted klokka 17:30 i hovedhallen - alle barn som deltar vil motta en premie.

DEKORASJONSKOMITEEN: Ginger Sukow [...] har jobbet veldig hardt, men trenger noen med lange armer til å hjelpe henne med å sette opp dekorasjonene på fredag ​​kveld 27. oktober. Ring Ginger hvis du kan hjelpe. Det er også behov for noen med et stort tomt hus, som kan lagre dekorasjonene til neste år - hvis du har litt ledig plass, gi beskjed til Ginger. [...].

Jean Lunn og Anita Vinje
Formenn i karnevalskomiteen

******

GOD NABO.

[...] Våre gode nabodamer er alle i stand til å hjelpe deg, og vi håper du vil ringe dem i tilfelle av sykdom, nye babyer eller dødsfall, eller andre situasjoner der Gode naboer kan hjelpe.

[...]

Gratulerer!

Til Veronica og Walter Lacz med ankomsten av deres fjerde sønn, Ryan Joseph, 3883 gram, født lørdag 30. september.

TURER:

[...] Det blir en lokal tur til lærfabrikken på Moi mandag 23. oktober, fra Esso Motor Hotel kl 08:30. Prisen vil bli 30 kr. (ta med deg matpakke). [...]

November: På grunn av Thanksgiving planlegger vi ikke noen utenlandsreise denne måneden. Men - se etter den lokale turen til Hadeland Glassverk i Oslo. Hvis det er stor nok interesse, vil denne turen bli planlagt. [... ]

INTERESSER & STUDIER

[...]

Det er flere ledige plasser på mange kurs, så hvis du er interessert, ring lærerne direkte for å få en av plassene eller sette deg på ventelisten.

Glassmaleri-kurs: [...] En introduksjon til glassmaleri. Avgift 50 kr. Inkluderer ornament, kurs og alt utstyr. Første kursdag er mandag, 6, november fra 19-21. Ring for reservasjon.

Norske forfattere: [...] Gruppen møtes hver fjerde onsdag i måneden. Denne måneden møtes gruppen 25. oktober hos Elisabeth i Revheimsveien 13. Boken som skal diskuteres er "Kardemomme". Bokhandlere har norske kopier, men Elizabeth har to engelske eksemplarer som kan lånes. Kom og hør på diskusjonen selv om du ikke får lest boken. Rogaland teater vil snart presentere en musikalsk versjon av denne boken.

PWC-koret: [...] Vi møtes hver fredag morgen fra kl. 9.30 til 11 i hjemmet til Alyce Jones, Madlaveien 328. Kom og bli med oss ​​for musikalsk moro. Ring Sue for mer informasjon.

Høytidsmats-kurs: [...] Trenger du en tidlig høytidsoppmuntring?? Fire kurs om høytidsmat som kan forberedes på forhånd. Det vil være demonstrasjon av matretter og oppskrifter som kan jobbes med hjemme. Områdene som vil bli dekket vil være: 1) Tilberedte blandinger 2) Gjærbrød 3) Julemat 4) Norske spesialiteter.[...]

Foreldre til småbarn: [...]. Neste møte 24. oktober, 9.30 på Solliveien 4. Hinna. Emne: Problematferd hos toåringer. Vi har 2 ledige plasser i gruppen - alle som ønsker å bli med, ring Sharon for ytterligere detaljer.

[...].

Barnevakt ønskes: PWC er i ferd med å samle en dagtids-barnevakt-liste. Hvis du er interessert i barnevakt eller kjenner til noen som vil ha barnevakt, vennligst kontakt Donna Mitcha [...].

Damenes bridgeaften: [...] tirsdag 24. oktober klokken 19:30 i hjemmet til Donna Mitcha [...].

Håndarbeids-gruppe: [...]. Dette er tiden for å jobbe med håndarbeidet ditt i sosialt fellesskap. Også et godt sted å lære seg det settet du kjøpte og ikke forstår. Vi møtes hos Ardythe Killip's, [...]. Alle er velkommen til å bli med når man måtte ha mulighet. 1 Kr. per måned.

Internasjonal sykepleiergruppe: [...] Kom sammen og hold deg oppdatert - ikke kast bort treningen din - ideutveksling. Møter første onsdag i måneden fra 13.00 til 15.00. Neste møte er 1. november hos Maura Milton, [...] Program om leddgikt.

PWC bibliotek: [...] Biblioteket ligger i Carols hjem i Mikkelsveien 11, Hafrsfjord, og er åpent for deg hver mandag kl. 10-12:30 og 18:00-19:30.

Lekebibliotek: [...] Pedagogiske leker er tilgjengelige for barn som bor på hoteller eller i midlertidige boliger.

******

KUNNGJØRINGER

KUNS & HÅNDVERKS SHOW 17. november, 15:00-22:00. og 18. november fra kl. 11.00 til 17.00 på Esso Motor Hotel. Planleggingen går veldig bra, med et godt utvalg av håndverk. Det vi leter etter er folk som har kunnskap om et håndverk og som har noen prøver som de kan komme å vise frem, - kanskje gi demonstrasjoner eller bare svare på spørsmål. For eksempel - vi har ikke noen av følgende: Decoupage, brøddeigblomster, islykter, kurvfletting, epledokker - Det som kan virke vanlig for deg, kan være av stor interesse for andre! [...].

******

[...]

TOASTMASTERS INTERNATIONAL for Stavanger-Sandnes-området starter et nytt år. De inviterer alle menn og kvinner interessert i å "forbedre din evne til å si hva du tenker, tenke på hva du hører, høre på andres ideer og evaluere dem for å bli med på dem. For mer informasjon og/eller for å komme på et annenhver-mandagsmøte, ring Barry Donaldson [...].

******

FAMILIEEAKADEMIET tilbyr et todelt ekteskapsberikelseskurs, onsdag 11. oktober og mandag 16. oktober fra kl. 19.00. Kursene fokuserer på ulike faktorer som er avgjørende for ekteskapet: oppfylle ekteskapelige forventninger; forbedre kommunikasjonsevnene; løse ekteskapelige konflikter og problemer og å skape spontanitet og spenning i forholdet. Kurset vil bli ledet av Ed og Linda Crouse, sosialarbeidere fra California. Både Ed og Linda har et bredt spekter av erfaringer innen ekteskapelig-, seksual- og familieterapi. [...].

******

ENGELSKE NYHETER I DETTE OMRÅDET

1) Norsk Radio Statoil - Stavanger - Hver mandag kl. 12.15. Fem minutter med nyheter om hva som skjer i Norge, nasjonalt og lokalt, og i oljesamfunnet.

2) Stavanger Aftenblad - Hver tirsdag og fredag ​​har siden "SA NEWS" vanligvis en artikkel om noen eller noe rundt her som du kanskje eller kanskje ikke viste om. Det er også mange utdrag av nyhetene for Norge, Rogaland fylke, Oljefellesskapene, etc. Også en spalte med nyheter på fransk.

3) Saga Weekly Post - En engelskspråklig avis tilgjengelig torsdag eller fredag ​​hver uke, med oversikt over nyheter, pluss artikler om mennesker og steder og aktiviteter i området.

******

[....]

Avsluttende ord: Hver mann er skyldig i alt det gode han ikke gjorde.
Voltaire.

The Petroleum Wives' Club, newsletter number 4, original


January 13, 1971.

The Petroleum Wives Club wish to welcome the following new members to our rapidly growing club. Joining us during the past month are Sylvia Beard, Pat Cullen, Bonnie Kelly, Wanda Rawalt, Toni Riddle, Nadia Rolls, Joanne Skarpness, Nina Tjomsland. From a beginning membership of 29 in September, our club has now grown to a total of 69 paid up members, 10 of whom have been transferred.

A fond farewell to Lillian Taylor (I.M.C.), leaving for the U.S.A., and to Abbie Dean (Dowell Schlumberger) off to a temporary assignment in Madagascar.

Once again we give our thanks to Jean Schwasnick for the beautiful job she did arranging the program for our December meeting. Also to the guests who sang and the club members who participated.

The Christmas dinner, folkdancing and raffle, proved to be a big success. The winners on the raffle were DORI DENDY, the turkey; MIKE WILLIAMS, poinsietta plant; SALLY HOEDMAKER, the wine, and PIET HOEDMAKER won a book about Norway.

Our special thanks to Nevelyn Montgomery who donated the turkey for the raffle and to Kari Peck for the book.

Our program for January will be educational. Sally Hoedmaker will give a book review on a timeless Norwegian historical novel set in the 14th century. The book is KRISTIN LAVRANSDATTER by the Nobel Prize Winner of 1928, Sigrid Undset.

Valentine Card Party (Bridge or Canasta) will be held Wednesday, February 10th at 10:00 a.m. to 2:30 p.m. Light lunch will be served. Call Phyllis Ireland for your reservation ,[...]. Further details will be presented at January meeting.

Knitting class for Norwegian sweaters will begin after the January meeting. The instructors will be Beverly Flahr and Pat Haun. Date and place will be posted on the bulletin board.

SPORTS
Come on hokey fans. The games are far from over. Now is the time they really need some support from cheering spectators. The league standing up to today is as follows:

SENIOR A             JUNIOR             SMÅGUTT           LILLEPUTT
Siddis 6 pts          Viking 10 pts       Siddis 6 pts         Jarl 8 pts
Viking 6 pts          Jarl 6 pts             Viking 6 pts         Siddis 6 pts
Jarl 2 pts              Siddis 3 pts         Jarl 0 pts             Viking 4 pts

[…]

FOR SALE
Phillips Steam Iron 220, almost new – Ironing board – Boys ski boots, size 34 – 2 portable wardrobes (closets) – 3 boys bicycles, like new. Call Lillian Taylor, [...].

Woman white shoe skates, American made size 8 ½, call [...] Toodie.

Boys Canadian HOCKEY SKATES, size 12, Norwegian 29 or 30. Like new. [...].

ODD JOBS
Window washing, wood stacking, car wash, furniture moving, snow shoveling. MIKE JUSTICE WANTS TO WORK. [...].

BABY SITTING
Tracy Justice (15 yrs) Sunde Hageby, [...].
Glynnis Williams (15 yrs) Auklend, [...].
Sherry Flahr (15 yrs) Stokka, [...].
Shelly Flahr (13 ½ yrs)  Stokka [...].
Mike Justice (14 yrs) Sunde Hageby, [...].
Donna Reynolds (17 yrs) Egenes, [...].
Penny Morrison (14 yrs) Kvernevik, [...].

IN HOSPITAL
Many of us had the opportunity to meet the Iverson children while they were home over Christmas. They have since returned to school in Switzerland as so many of the others have.  However shortly afterwards Tammy Iverson took a tumble on the ski slope and is now in the Hospital where she will be a total of 14 days. And for the next 10 weeks she will have to wear a full cast on one leg. A few cards from her friends here may cheer her up a bit and help pass the time. Here is the address: TAMMY IVERSON, The American School in Switzerland, c/o Hotel Laudinella, St. Moritz, BAB, Switzerland.

On January 4th, Bergunn Kvanvik gave birth to a bouncing 9 lb. 2 oz. baby girl. A little sister for Unn Irene. Congratulations Bergunn and Steinar. Steinar is employed by B.J. Service N.V.

We are sorry to hear that ice skating in the mountains was not so kind to Marge Boyd. A few days ago she fell and broke her ankle, and will be in a cast about 6 weeks. Hope you are up and around soon Marge and hope you don’t have your ice skates up for sale

CHURCH
The time for English speaking Sunday school classes held each Sunday morning, have been changed. The new time is from 9.30 a.m. till 10.00 a.m. They are held in the basement of the Methodist Church – Vaisenshusgata 7.

[…]

The Petroleum Wives' Club, newsletter number 94, original

Stavanger, October, 1978

THE PETROLEUM WIVES’ CLUB General Meeting will be held WEDNESDAY, OCT 18th at the FOLKETS  HUS, Ny Olavskl. 16 (beside Pelle Cafeteria, near the Folketeateret). Social time is 9:30- 10:10, with a short Business Meeting to follow. Register guests and any changes of address or telephone at the Membership Table. Please read the Minutes, notes and notices posted on the Bulletin Board. Also posted on the Board will be some of the new Norwegian Traffic Rules & Regulations. Child Care is available at St. Svithun’s Hall, on Dronningens Gt. from 9:00 until 12 noon.

PROGRAM

FALL FASHION PREVIEW:  We are presenting a style show featuring fashions from “Casmir”, and furs from Olav Jensen. You are sure to enjoy seeing what is new for Fall.

******

P.W.C Board Notes and Comments:

The September meeting was an exciting time for many, and overwhelming for others. It was a chance to rub elbows with over 250 other women, to sign up for one or more of the 40+ classes offered, or to register and be included with 526 others in the 1978-79 Yearbook!

Mr. Rune Tonning, the ONS Oil Show Director, surprised us with the presentation of a handsome, and much needed gavel, inscribed- “To PWC with Gratitude. Offshore North Sea 1978.” In addition, he had a folder of Stavanger pictures for each of the women who helped!

Topping off the morning was Joan Henriksen’s description of the International Summer School in Oslo, where she attended on a PWC Scholarship. She inspired many to more purposeful language study as they dream, “Next summer... why not me for such an adventure?”

At the Board meeting, it was revealed that several people, mostly newcomers, didn’t get the welcome and the help at the General Meeting that they needed, and that we wish to provide. It has been a long time since a turnout as large as September’s, and we weren’t prepared. We hope each of you will look to your area coffees, interest groups, and the classes joinable at any time to meet people by the tens, instead of the fifties.

For the General Meeting, Oct. 18th, prepare to come early enough to find the Folkets Hus, and there get your long-awaited 1978-79 Yearbook, buy raffle tickets, sign up for Carnival help, and the local tour, etc. before finding yourself a choice seat for that double style show!!!

Dixie Cody, President.

******

[…]

MEMBERSHIP:  […] Membership – started with 187+ 255 Renewals + 85 New Members, which gives us a total membership of 527.

The membership of 527 consists of the following nationalities:

American 377                     Norwegian 27                    Belgian 2
British 59                              Canadian 24                        Australian 4
Scottish 5                             Italian 1                                Turkish 1
Irish 1                                    Portuguese 1                     Colombian 2
French 10                            Trinidadian 2                      Spanish 2
German 3                            Uruguayan 1                      Austrian 1
Dutch 3                                 Japanese 1
Total- 527

Number of children in each age group (approx.)

Pre-school 137
Kindergarten & Elementary 295
Teens 125
Youth 86
Total - 563

AREA COFEES: N.B. - […]. Should you have difficulty in getting a babysitter when your area coffee next comes around, please contact then, and something can be arranged. […]

Stavanger Area Coffee: - Monday, Nov. 6th, 11:00 a.m. at the home of Edna Schanche, […]. Please RSVP either way. This invitation is extended to ladies in the Hotels.
This Area group will have a Pre-Christmas Cookie Exchange in Dec. The exact date is not yet fixed, but start your baking now.

Sandnes Area Coffee: Oct 25th at the home of Marge Sneed […]. Donna Mitcha has offered to look after any young children in the Sandnes area on the day of the next area coffee. […] Donna would also like to hear from anyone who is interested in forming a babysitting group for the area.

Stokka Area Coffee: - Wed., Nov. 1st at the home of Estela Koenig […], from 10:00 a.m.

******
[…]

FINANCE: […].
Raffle:  A Big CONGRATULATIONS to Grace Black- our Sept. raffle winner. She is now the lucky owner of the hand-embroidered cloth donated by Hjørdis Johnsen. Be sure and look for the Oct. raffle table before the business meeting on the 18th. This month we are going to have 4 or 5 BIG winners!

Flea Marked: Take note of these dates and times: Thurs., Oct. 19th is the set up day. If you are donating items to PWC, bring these items, whether it is clothes or “fleas”, on this day between 10:00 a.m. and 2:00 p.m. Friday, October 20th from 9:30 – 3:00 is our Sale Day. See you at St. Svithun,s Hall on this day!

******

THIS IS IT FOLKS! THE HALLOWEEN CARNIVAL IS AT HAND!!
Mark your calendar with the date, SATURDAY, OCTOBER 28th, the time 4:00 p.m. to 8:00 p.m., and the place, the KUPPELLHALLEN, BJERGSTED PARK, just off Tasta gata. Parking is outside the gates.

This year the SPOOK HOUSE, the DISCO and the CARTOONS will be in the ROGALAND BYGGTJENESTE (building centre) located to the left of the Kuppelhallen. [...]

SPOOK HOUSE: Kids, take a death ride through this amazing production, (adults are allowed to amble, or run, as the case may be). Dracula, Frankenstein, Were Wolf and Rat Man, plus other horrific sights to set your blood boiling, will be there to greet you. [...] We still need volunteers to bake spooky cakes and candy. If you can help, call Liz Langley […]

THE DISCO: This is under the direction of Sarah Dvoracek, and will be bigger and better, and may remain open until 9:00 p.m. to give the witches and workers a chance to relax. Ice-cream sundaes will again be available.

The CARTOON section will show films every thirty minutes beginning at 4:15 p.m. (excepting 5:45 p.m.). There will be two different shows. Please use the side entrance of the Building Centre.

NOW FOR THE BIG HALL: Many old favourites will be back:- Apple Bobbing, Bingo, Good Ship Lollipop, Cake Walk, Nail Drive and many other features too numerous to list. Some new innovations such as the Football Toss and Monster Sponge Throw will be there. For the adults this year, there will be the Book Booth, Plant Booth, White Elephant Booth, the Gourmet Club’s Junk Food Booth, and the North-Sea Lottery. (And kids – you may get a change to throw a wet sponge at your favourite teacher!)

[…]

THE KITCHEN will have delicious food for you. Barbequed Beef on a Bun with slaw at 15 Kr., pie or cake at 3 Kr. , and coffee of soft drinks at 2 Kr. – a whole meal for 20 Kr. – a Real Bargain!! However, we still have 16 briskets that need cooking. We hope to find new people to cook or maybe some to double up on their offer. Don’t be afraid – recipe, meat and ingredients are supplied. We are pleased to note that cakes are plentiful, but 18 more PIES are still required!! Also more helpers for the day will make work shifts shorter. Sign up sheets will be at the Oct. meeting – plus for people making pies and cakes, tins will be handed out. [...].

CARNIVAL RAFFLE: Many super prizes will be raffled at the Carnival – all donated by local merchants. Tickets will be available at the next meeting. Winge Travel Bureau, Stavanger, has donated one ticket for the lucky winner to accompany a PWC Tour to Istanbul in Jan. of next year. Draws will be made throughout the evening.

The COSTUME PARADE will take place at 5:30 p.m. in the main hall – all children participating will receive a token prize.

DECORATING COMITTEE: Ginger Sukow […] has been working very hard but does need some long arms to help put up the decorations on Friday Evening, Oct 27th. Call Ginger if you can help. Also required is someone with a large empty house who can store the decorations until next year – if you have some unoccupied space, let Ginger know. […].

Jean Lunn and Anita Vinje
Carnival Co-Chairmen   

******

GOOD NEIGHBOUR. […]
Our Good Neighbour ladies are all in a position to help you, and we hope you will call them in case of illness, new babies or deaths, or other situations where Good Neigbours can help.

[…]

Gongratulations! To Veronica and Walter Lacz on the arrival of their fourth son, Ryan Joseph, 8 lb. 9 oz., born Sat., Sept. 30th.

TOURS: […] There will be a local tour to the leather factory at Moi on Monday, Oct. 23rd, leaving from the Esso Motor Hotel at 8:30 a.m. The tour price will be 30 Kr. (bring yourself a packed lunch).[…]

November: Due to Thanksgiving vacation, we are not planning a foreign trip this month. But – look for the local tour to the Hadeland Glass factory in Oslo. If there is enough interest, this trip will be planned.[…]

INTEREST & STUDY

[…]

Several openings exist in many classes, so if you are interested, call the teachers directly to fill a space or get on the waiting list.

Stained Glass Workshop- […]- An introduction to stained glass work. Fee 50 Kr.  Includes ornament, lesson and all supplies.  Workshop number 1 is Monday, Nov. 6 from 7-9 p.m. Call for reservation.

Norwegian Authors-[…] Group will meet 4th Wed. of each month This month is Oct. 25th at Elizabeth’s, Revheimsveien 13. Book to be discussed is “Kardemomme”. Book stores have Norwegian copies, but Elizabeth has two English copies to loan. Come along and listen to the discussion even if you cannot read the book. Rogaland Theatre will present a musical version of this book soon.

PWC CHOURS: […] We meet every Fri. morning from 9:30 – 11 at the home of Alyce Jones, Madlaveien 328. Come and join us for musical fun. Call Sue for more information.

Holiday Foods Workshop: […] Need an early holiday incentive?? Four workshops of holiday foods to prepare in advance. There will be demonstrations of some foods plus additional recipes to work on at home. Areas covered will be:
1) prepared mixes 2) Yeast breads 3) Christmas savouries 4) Norwegian specialties.
The four workshops will be Nov. 1, 8, 29 and Dec 6. Sign up at the October meeting.

Parents of Toddlers – P.O.T.S:  […]. Next meeting Oct. 24th, 9:30 at Solliveien 4. Hinna. Topic: Problem Behavior of the Terrible Two’s. We have 2 vacancies in the group- anyone wishing to join, phone Sharon for particulars.

[…].

Babysitters Wanted: The PWC is in the process of compiling a Daytime babysitters list. If you are interested in babysitting or know of someone who would like to babysit, please contact Donna Mitcha […].

Ladies Evening Bridge: […]. Bridge will be on Tuesday, Oct. 24th at 7:30 at the home of Donna Mitcha […].

Needelwork Group: […]. This is a time to work on your handwork in social companionship. Also a good place to learn how to make that kit you bought and don’t understand. We will meet at Ardythe Killip’s, […]. All are welcome to join us whenever you are free. Fee- 1 Kr. per month.

International Nurses Group: […] Come together and keep your hand involved – don’t waste your training – Idea Exchange. Meetings on the first Wed. of each month from 1-3 p.m. Next one is Nov, 1st at Maura Milton, […] Program about arthritis here.

PWC LIBRARY: […]The library is situated at Carol’s home, Mikkelsveien 11, Hafrsfjord, and is open to you every Monday from 10-12:30 and 6-7:30 p.m.

Toy Lending Library: […] Educational toys are made available to children living in Hotels or temporary housing.

******

ANNOUNCEMENT

ARTS & CRAFT SHOW November 17th, 3:00-10:00 p.m. and November 18th from 11:00 a.m. - 5:00 p.m. at the Esso Motor Hotel. Plans are advancing very well, with a good variety of crafts. What we are looking for are people who have some knowledge of a craft and a few samples of it to come and display them- perhaps give demonstrations or just answer questions. For instance – we don’t have any of the following: Decoupage, Bread Dough Flowers, Candle Making with Ice, Basket Weaving. Apple Dolls – What seems ordinary to you, might be of great interest to others! […].

******
[…]

TOASTMASTERS INTERNATIONAL for Stavanger- Sandnes area is beginning a new year. They invite all men and women interested in “improving your ability to say what you are thinking, think about what you are hearing, hear the ideas of others and evaluate them to join them. For more information and/or to arrange to visit an every-other-Monday meeting, call Barry Donaldson […].

******

THE FAMILY ACADEMY is offering a two-part Marital Enrichment workshop, Wed., Oct.11, and Monday, Oct. 16 from 7-9 pm. These workshops focus on various factors crucial to marriage: fulfilling marital expectations; improving communication skills; resolving marital conflicts and problems; and, creating spontaneity and excitement within the relationship. The Workshops will be led by Ed and Linda Crouse, social workers from California. Both Ed and Linda have had a wide range of experiences in marital, sexual and family therapy.  […].

******

ENGLISH NEWS OF THIS AREA

1) Norwegian Radio Statoil -  Stavanger – Every Monday at 12:15 p.m. Five minutes of news about what is happening in Norway, nationally and locally, and in the oil community.

2) Stavanger Aftenblad – Each Tuesday and Friday, the page “SA NEWS” usually has a feature article on someone or something around here that you may or may not know about. There are also many condensations and excerpts of the news for Norway, Rogaland county, Oil Community, etc.  Also, a box with news in French.

3) The Saga Weekly Post -  An all-English newspaper available Thursday or Friday each week, with an overview of the items of news, plus articles of people and places and activities around here.

******

 [….]

Closing Thought: Every man is guilty of all the good he didn’t do.
Voltaire.

 

Publisert 22. nov. 2018 15:30 - Sist endret 13. mars 2020 00:04